Főoldal
Hírek
Drávatamási azt a hajót még is láttuk...
[ 2009. 07. 28 ]

Tegnap este a Zöld Sasban igazán baráti, és tipikusan kistelepülési kocsmában vérre menő pingpong meccsek voltak. Mint később kiderült, fenékberúgásban játszottak, mert a vesztest nemes egyszerűséggel lefogták és aztán a többi játékos egyszerűen megadta neki ami járt.
Miután konstatáltuk a pingpongosok eredményhirdetését és megittuk az italainkat, amiket szerintem sehol máshol nem lehetg ennyiért kapni (korsó: 250.- , pálesz: 2 pityke gomb), szépen hazabotorkáltunk.


Ma behúztunk 3 kötelet a hajókhoz, kipróbáltunk egy fényképezőgépet, ismerkedtünk a vízi terep viszonyokkal, nekem majdnem sikerült lefűrészelnem egy jó vastag víz fölé benyúló kidőlt fát, ami komoly akadály pályát képezett és rájöttünk, hogy az a hajó amit a tegnapi szonarazás közben újnak gondoltunk, hát azt bizony már korábban is láttuk. Erről persze a precíz kutatási napló tehet és a szonárban eltárolt adatok ellentmondást nem tűrő megléte. Na de, azért a jelek szerint ma mégis csak találtunk egy újat, amit lehet fixnek mondani, mert ott még nem jártunk. Majdnem a folyó közepénél! Sőt, még a fenékbe beágyazva egy korsó is illegeti magát, amit majd holnap lefényképezünk, aztán ki is emeljük.
A környéken már nagy a hírünk, ma például egy 7 hajóból álló vizitúrázó társaság egyik nagy látványossága voltunk. Már előre jelezték, hogy a napokban a környéken lövöldöző belga és svájci vadászok is szeretnének meglátogatni minket. Szerdán érkezik az Amphorából Simó Zoli, csütörtökön Furulyás János, pénteken Surányi Zsolt és még mások, hogy Ők is belekóstojanak az itteni kutatásba.
Készítettem néhány képet a vadiúj víz alatti fényképezőgéppel - aminek a vaku karja bizony nagy odafigyelést igényel -, és gyorsan mutatok is egy képet a lenti látás viszonyokat érzékeltetve egy hajón átfutó kötéllel.

Pál Ödön

Eseménynaptár
H K S C P S V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Partnerek:
© 2009 Amphora Búvár Klub · Fejlesztő: Net-Tech
1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33/b.