Főoldal
Hírek
Megérkezés, kisüsti, vízállás. Botrányos internet.
[ 2010. 08. 02 ]

Az első, amit tettünk, illetve az első két dolog, amit tettünk, részint a vízállás előrejelzés ellenőrzése, és ami még ezt is megelőzte, az az új kormányzat által biztosított házi pálinkafőzési moratórium legújabb kori eredményeinek tesztelése Norbi barátunk jóvoltából amihez csak annyit tudok hozzátenni, hogy Isten tartsa meg a szokását!
A vízállás pedig teljesen rendben volt. Kb. 1,5 - 2 méterrel alacsonyabb a tavalyinál! És ez nagyon jó. Ha ez így folytatódik lassan elég lesz a gumicsizma is 

Este meglátogattuk a Zöld sast, ami most elég szárnyaszegett madárnak tűnt. Adaléknak csak annyit, hogy nem árultak már csapolt sört, mert nem fogy el. Pedig legalább 250.- Ft-ba is belekerült… A törzsközönség hű visszatükrözése volt az itteni „jólétnek”…

Na de át is térek a mai napunkra, ami már munkával, merülésekkel járt, és egy új hajó megtalálását is eredményezte.

Behúztunk pár vezetőkötelet és ráindultunk az eddig csak szonárképről ismert különálló hajóra, amit egyszerűen, de szerénytelenül Ödön hajónak neveztem el.

Ezt két merüléssel és két kötél behúzásával próbáltam megtalálni, de hiába az alacsony vízállás, ennek ellenére 7 méteres vadállati mélységben csak kukkot látni. Alapvetően tapogatózva merül az ember és próbál nem beleakadni a dzsindzsába. Az Ödönhajót nem találtam meg, viszont találtam egy újat, amiről eddig nem tudtunk, mert a hajó nagy része beágyazódik a fenékbe. Ehhez már így vezet egy kettős kötélpálya, és holnap folytatjuk a keresést.

Mint az első jelentkezésemben írtam, a nemzetközi helyzet fokozódik, nos ez annyiban módosult, hogy a francia régész félúton visszafordult, mert kiújult a lumbágója, az ír szakember a hét vége felé érkezik.

Az internet lehetőség viszont botrányosan gyenge. Tegnap nem is tudtam érdemben felcsatlakozni. Na de alapvetően bizakodóak vagyunk és előbb utóbb megoldódnak a nehézségeink. Teszünk is érte.


Pál Ödön
Eseménynaptár
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Partnerek:
© 2009 Amphora Búvár Klub · Fejlesztő: Net-Tech
1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33/b.