Főoldal
Hírek
CMAS oktatói kollégium
[ 2009. 05. 16 ]

Szombaton került megrendezésre az MBSZ CMAS oktatói kollégium őszi összejövetele. A szokásos kiértékeléseken túl számos fontos esemény történet.

Sajnos a CMAS oktatási rendszerben leoktatott búvárok száma évről – évre csökken, ez már tendencia. A 2008-as évben tovább csökkent a kiadott regisztrációk száma. Ennek oka, vélhetően a rendszerben oktatók által szervezett tanfolyamok időtartam és a nem túl látványos marketing.

Ezen hátrányunk csökkentésére lassan elkészül a www.cmas.hu weboldal, ami nem a Magyar Búvár Szakszövetség honlapja, hanem a magyarországi CMAS oktatók oldala.
A tervek szerint az oldalon megtalálható lesz az oktatók számára minden fontos információ valamint a szabványok és követelmények, az érdeklődők számára az oktatási rendszer bemutatása, a Víz alatti Tevékenységek Világszövetségének története. Ez már egy jelentős előrelépés a korábbi évekhez képest.

Továbbá bemutatásra került az új CMAS 2*-os tankönyve, ami az 1*-ossal ellentétben nem egy egyszerű fordítás, kiegészítve a hazai sajátosságokkal, hanem egy magyaroszági CMAS oktatók által írott könyv. Számos oktató vállalt és végzett nem kis munkát. Klubunk oktatói nem a könyv megírásában vettek rész, hanem az elkészült fejezetek lektorálásában. Nekünk is volt vele munkánk.
Sajnos nem minden részét kaptuk meg ezért, amikor ez egyetlen kinyomtatott példányt megmutatták az oktatóknak és végre mi is a kezünkbe vehettük észrevettünk egy igen nagy hibát, amit azonnal jeleztünk, nehogy így menjen nyomdába, mert a mentéssel foglalkozó fejezetben komoly hiba van. Ennek ellenére, nagyon szép munkát végeztek az írók, mind elismerés nekik.

A következő nagy téma a CMAS Nitrox szabványok és követelményeket módosította a világszervezet.
Csak néhány változtatás a korábbiakhoz képest:

    * Az alapfokú tanfolyam összevonható az alapfokú Nitrox tanfolyammal. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a két tanfolyam elméleti és gyakorlati anyaga kevesebb lenne. A kötelező óraszámoknak külön – külön meg kell lenniük.
    * A haladó Nitrox tanfolyamon a résztvevőknek a merülés alatt magukkal kell vinniük a 100%-os Oxigént tároló palackot és készség szinten kell tudniuk a gázváltás procedúráját.
    * Ezen kívül számos változás történet, amiről majd akkor számolunk be ha kézhez kapjuk az új szabványokat.

Bemutatásra került ez új oktatást segítő DVD, ami része lesz az oktatási csomagnak.
Ez a DVD bemutatja az összes feladatot és gyakorlati tudnivalót, amit egy alapfokú tanfolyamot végzett búvárnak tudnia kell.
Eseménynaptár
H K S C P S V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Partnerek:
© 2009 Amphora Búvár Klub · Fejlesztő: Net-Tech
1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33/b.